Skip to content

Gratis kennismaken!

Als u een traject bij ACG Mediation in gaat, worden er vertrouwelijke zaken besproken en vastgelegd. Dan moet er een basis van vertrouwen zijn. Het moet ook ‘goed voelen’. Daarom vind ik het belangrijk dat we elkaar eerst vrijblijvend en kosteloos leren kennen in een informatiegesprek. Ik leg u dan het proces uit en wat u van mij kunt verwachten. Ook is er dan volop gelegenheid om vragen te stellen. De mediation begint dan natuurlijk nog niet; het is echt bedoeld om elkaar te leren kennen voordat we het traject samen in gaan.

Vaak komen mensen in aanmerking voor een toevoeging vanuit de Raad van Rechtsbijstand waardoor de kosten beduidend lager uitvallen. Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen we deze mogelijkheid samen bekijken op basis van uw inkomen.

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak op de locatie die u wenst: 06-40303332. Appen kan ook! U mag ook een mailtje sturen naar info@acgmediation.nl

Kosten

Familie mediation (zoals bij echtscheiding en conflicten binnen de familiaire sfeer):
€150,- per uur ex. BTW

Business mediation/ arbeidsmediation (zoals bij conflicten op de werkvloer):
€185- per uur ex. BTW

Relatietherapie en kindgesprekken: 
€85,- per uur ex. BTW.

Hoe worden de kosten verdeeld?
In principe betalen de partijen elk de helft van de kosten. Dat betekent dat bijvoorbeeld de kosten van Familie mediation neerkomen op €75,- per uur per persoon (ex. BTW)

Is een mediator goedkoper dan een advocaat?
Het antwoord is: ja! Als beide partijen bereid zijn om met elkaar tot een overeenstemming te komen, kan mediation een snelle manier zijn om er samen uit te komen. Dat scheelt veel geld ten opzichte van een advocaat. Bovendien moeten bij een rechtsgang beide partijen een advocaat in de arm nemen, hetgeen natuurlijk leidt tot dubbele kosten. Tevens is een rechtsgang sowieso een kostbare en tijdrovende aangelegenheid, waar niemand op zit te wachten.