Kosten

Gratis kennismaken of direct starten?

Als je een mediation-traject met ACG Mediation aangaat, worden er vertrouwelijke zaken besproken en vastgelegd. Dan moet er een basis van vertrouwen zijn. Het moet ook ‘goed voelen’. Daarom is het mogelijk om elkaar eerst vrijblijvend en kosteloos te leren kennen in een informatiegesprek. Ik leg je dan het proces uit en wat je van mij kunt verwachten. Ook is er dan volop gelegenheid om vragen te stellen. De mediation begint dan natuurlijk nog niet; het is echt bedoeld om elkaar te leren kennen voordat we het traject samen in gaan. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur.

Vaak hebben we elkaar al door de telefoon gesproken en zijn er veel vragen al beantwoord. Dan heeft een kennismaking misschien niet zoveel zin meer en is het ook mogelijk om direct met de mediation beginnen. Geef dat dan gerust aan.

Toevoeging vanuit de Raad voor Rechtsbijstand

Veel mensen komen in aanmerking voor een toevoeging vanuit de Raad van Rechtsbijstand waardoor de kosten voor mediation vrijwel geheel vergoed worden. Je betaalt dan alleen nog maar een lage eigen bijdrage, afhankelijk van je inkomen. ACG Mediation is High Trust aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, zodat wij snel een persoonlijke toevoeging kunnen aanvragen. Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen we deze mogelijkheid samen bekijken op basis van inkomen en vermogen.

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak: 06-40303332. Appen kan ook! U mag ook een mailtje sturen naar info@acgmediation.nl

Kosten

Familie mediation

(zoals bij echtscheiding en conflicten binnen de familiaire sfeer)

€169,-
per uur excl. BTW

Arbeidsmediation

(zoals bij conflicten op de werkvloer)

€198,-
per uur excl. BTW

Relatiecoaching

(als jullie de relatie toch nog een kans willen geven)

€127,-
per uur excl. BTW

Hoe worden de kosten verdeeld?

In principe betalen de partijen ieder de helft van de kosten. Dat betekent dat bijvoorbeeld de kosten van Familie-mediation neerkomen op € 84,50 per uur per persoon (excl. BTW). Wel is het mogelijk om samen een andere kostenverdeling af te spreken.

Is een mediator goedkoper dan een advocaat?

Ja! Als beide partijen bereid zijn om met elkaar tot overeenstemming te komen, kan mediation een snelle en voordelige manier zijn om er samen uit te komen. Dat scheelt veel geld ten opzichte van een advocaat. Bij een rechtsgang moeten beide partijen een advocaat in de arm nemen, hetgeen natuurlijk leidt tot dubbele kosten. Tevens is een rechtsgang sowieso een kostbare en tijdrovende aangelegenheid, waar niemand op zit te wachten.

Partners

Hulp nodig?

Door een conflict of scheiding kan jouw wereld op de kop staan. Kom je in nood en heb je dringend hulp nodig? Houd het niet voor jezelf en zoek hulp. Als mediator wil ik je graag bijstaan.

Neem contact op