Skip to content

Gratis kennismaken!

Als u een traject bij ACG Mediation in gaat, worden er vertrouwelijke zaken besproken en vastgelegd. Dan moet er een basis van vertrouwen zijn. Het moet ook ‘goed voelen’. Daarom is het mogelijk om elkaar eerst vrijblijvend en kosteloos te leren kennen in een informatiegesprek. Ik leg u dan het proces uit en wat u van mij kunt verwachten. Ook is er dan volop gelegenheid om vragen te stellen. De mediation begint dan natuurlijk nog niet; het is echt bedoeld om elkaar te leren kennen voordat we het traject samen in gaan. U kunt natuurlijk ook direct met de mediation beginnen!

Toevoeging vanuit de Raad voor Rechtsbijstand

Vaak komen mensen in aanmerking voor een toevoeging vanuit de Raad van Rechtsbijstand waardoor de kosten voor mediation vrijwel geheel vergoed worden. U betaalt dan alleen nog maar een lage eigen bijdrage, afhankelijk van uw inkomen. ACG Mediation is High Trust aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, zodat wij voor u snel een toevoeging kunnen aanvragen. Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen we deze mogelijkheid samen bekijken op basis van uw inkomen en vermogen.

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak: 06-40303332. Appen kan ook! U mag ook een mailtje sturen naar info@acgmediation.nl

Kosten

Familie mediation (zoals bij echtscheiding en conflicten binnen de familiaire sfeer):
€167,- per uur ex. BTW

Business mediation/ arbeidsmediation (zoals bij conflicten op de werkvloer):
€197- per uur ex. BTW

Relatiecoaching: €123,- per uur ex. BTW.

Hoe worden de kosten verdeeld?
In principe betalen de partijen elk de helft van de kosten. Dat betekent dat bijvoorbeeld de kosten van Familie mediation neerkomen op €83,50,- per uur per persoon (ex. BTW) Wel is het mogelijk om samen een andere kostenverdeling af te spreken. Bijvoorbeeld: de ene partij is bereid om 60% te betalen, de ander betaalt 40%.

Is een mediator goedkoper dan een advocaat?
Het antwoord is: ja! Als beide partijen bereid zijn om met elkaar tot een overeenstemming te komen, kan mediation een snelle manier zijn om er samen uit te komen. Dat scheelt veel geld ten opzichte van een advocaat. Bovendien moeten bij een rechtsgang beide partijen een advocaat in de arm nemen, hetgeen natuurlijk leidt tot dubbele kosten. Tevens is een rechtsgang sowieso een kostbare en tijdrovende aangelegenheid, waar niemand op zit te wachten.