Skip to content

Scheiding of doorstart?

Het verbreken van een relatie is een ingrijpende gebeurtenis die veel verdriet en rouw met zich meebrengt. Vooral de periode dat overwogen wordt om uit elkaar te gaan, is een periode van enorme schommelingen in de emoties: enerzijds voel je misschien nog liefde voor je partner, anderzijds heb je het gevoel dat je niet meer samen verder kunt. Je wordt heen en weer geslingerd door je emoties. De ene dag zou je wel weg willen vluchten, de andere dag sta je in elkaars armen te huilen. De ene dag denk je dat de relatie misschien nog wel kans van slagen zou kunnen hebben, de andere dag denk je weer serieus aan scheiden.

Soms is het mogelijk om met hulp ervoor te zorgen dat jullie relatie niet hoeft te klappen. Mediation kan dan altijd nog, als dat nodig blijkt te zijn. Ik kan u helpen om samen met u te kijken of er nog een doorstart mogelijk is in jullie relatie. Het is het proberen waard! Door de juiste vragen te stellen laat ik u nadenken over de stand van zaken in jullie relatie en laat ik jullie zelf tot conclusies komen. Ook proberen we misverstanden boven water te krijgen en obstakels te omzeilen. We spreken niet voor niets over een ‘huwelijksbootje’: er zijn tal van gevaren onderweg, kliffen, ondiep water, stormen enzovoorts. Dat hoeft gelukkig niet altijd te betekenen dat het bootje strandt.

Uiteindelijk ga ik daar niet over. U neemt de beslissingen. En als het dan écht niet meer gaat, dan gaan we samen het mediationtraject in. Dat is geen schande. Ook niemands schuld. Het is het gevolg van de gebrokenheid van het aardse leven, hoe verdrietig dat ook is. Met schuldcomplexen is niemand gebaat. Met goede afspraken betreffende een nieuwe toekomst wel. ACG Mediation staat u daarin graag bij!

Vanuit ons zusterbedrijf, ACG Adviezen, is het mogelijk om relatietherapie te krijgen. Het is een bijzondere combinatie te noemen dat wij beide zaken aanbieden. Mocht de therapie niet het gewenste effect hebben, kunt u alsnog het traject van mediation ingaan.  Wilt u een gesprek over een eventuele doorstart van uw relatie? Neem dan hier contact met ons op of bel direct naar Andréas: 06-40303332. Hij staat u graag te woord.