Conflicten binnen de familie

Ruzies binnen families komen vaak voor; ze zijn extra pijnlijk omdat er bloedbanden mee gemoeid zijn. Emoties lopen hoog op, verhoudingen die vroeger goed waren lijken nooit meer goed te kunnen komen…

Andréas de Groot is geaccrediteerd familiemediator en daarom de aangewezen persoon om uw familieprobleem aan te pakken. Samen komen we verder! Als onafhankelijke en onpartijdige familiemediator brengen we het conflict in kaart, kan iedereen z’n zegje doen en zoeken we samen naar duurzame oplossingen. ‘Het vuile water moet wel eerst uit de kraan’, zoals we binnen het mediatorsvak zeggen. Geen doekjes voor het bloeden maar échte mediation voor een échte oplossing, dát is waar we voor gaan!

Onze aanpak

Eerst moet in kaart worden gebracht wie de partijen zijn van het conflict. Zijn er nog mensen die naast deze partijen een belangrijke rol spelen aan de zijlijn? Het kan zijn dat een familieconflict dieper zit dan zo op het oog in eerste instantie zichtbaar is. Dat moet aan het licht komen.

Vervolgens spreek ik met ieder van de partijen afzonderlijk om een eerlijk en goed beeld te krijgen van de situatie. Deze gesprekken zijn vanzelfsprekend vertrouwelijk, zodat iedereen vrijmoedig kan vertellen wat hem/haar dwars zit.

Pas daarna gaan we kijken of een gezamenlijk gesprek mogelijk is en zo ja, met welke partijen. Soms zijn bepaalde combinaties in het begin van de mediation niet handig. De mediator bepaalt het proces; dat geeft de klant rust en duidelijkheid. De klant bepaalt de uitkomst, met de juiste hulp van Andréas als onafhankelijke en onpartijdige mediator. In de meeste gevallen komen we er samen uit. Mediation werkt!

Partners

Hoe is jouw situatie?

Wil je meer weten over wat ACG Mediation je kan bieden? Of gewoon behoefte om eerst eens goed van je af te praten? Neem gerust contact op, dan praten we samen jouw situatie en wensen door.

Neem contact op!