Alimentatie

Als jullie uit elkaar gaan, worden er afspraken gemaakt over alimentatie. Regelmatig leidt dit onderwerp tot onbegrip en discussies. Daarom is het belangrijk om heldere afspraken te maken op grond van een eerlijke berekening. Rekening houdend met jullie persoonlijke omstandigheden wordt er een alimentatieberekening gemaakt volgens de landelijke normen waar ook de rechter rekening mee houdt, de zogenaamde Trema-norm.

Er zijn twee vormen van alimentatie: kinderalimentatie en partneralimentatie. Bij de alimentatieberekening blijkt of er na de vaststelling van de hoogte van de kinderalimentatie ruimte is voor partneralimentatie. De hoogte van de bedragen hangt af van diverse factoren, waaronder de verdeling van de zorg voor de kinderen: waar worden de kinderen ingeschreven? Kiezen jullie voor co-ouderschap? Wie ontvangt de toeslagen? Enz.

ACG Mediation maakt voor beide alimentatievormen een berekening, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Want het is wel de bedoeling dat u na uw scheiding normaal kunt rondkomen.

Partners

Hulp nodig?

Door een conflict of scheiding kan jouw wereld op de kop staan. Kom je in nood en heb je dringend hulp nodig? Houd het niet voor jezelf en zoek hulp. Als mediator wil ik je graag bijstaan.

Neem contact op