Kinderalimentatie of kinderkostenrekening?

Kosten voor de kinderen samen regelen

In plaats van alimentatie is het ook mogelijk om te kiezen voor een kinderkostenrekening, ook wel een kinderrekening genoemd. Tijdens jullie mediation worden er afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten voor de kinderen. Het kan zinvol zijn om een rekening te openen die speciaal bestemd is voor de kosten van de kinderen. Vaak wordt voor deze oplossing gekozen bij co-ouderschap, mits de verhoudingen tussen de ouders nog zó goed zijn, dat ze samen behoorlijk kunnen communiceren en tot afspraken kunnen komen. Beide ouders storten naar drachtkracht maandelijks een bedrag op deze rekening voor de kinderen. Dit bedrag wordt door de mediator berekend op grond van jullie inkomen. Je kunt vanuit deze rekening vervolgens bijvoorbeeld het zakgeld betalen, daguitjes, kleding ed. Door veel ouders wordt deze oplossing als fijn ervaren, omdat beide ouders dan inzicht hebben in de verdeling van de kosten en de uitgaven. Beide ouders blijven zo betrokken bij de kinderen, behouden zelf de regie en kunnen in vrijheid zelf (samen!) beslissingen nemen. Communicatie blijft wel van belang in deze optie.

 

Tijdens de mediation worden alle voors en tegens besproken, zodat jullie een weloverwogen keuze kunnen maken. Mocht het zo zijn dat blijkt dat het toch niet werkt voor jullie, kun je altijd teruggevallen worden op de ‘normale’ alimentatie.

Partners

Vraag bemiddeling

Als het duidelijk is geworden dat je er samen niet uitkomt is het van belang om snel hulp te vragen. Wij bieden je aan om te bemiddelen in het conflict.

Neem contact op