Conflicten in de kerk

Helaas vinden er ook regelmatig conflicten plaats op plaatsen waar gelovigen samen komen. Er is vaak schaamte over, omdat conflicten niet bepaald als ‘christelijk’ worden ervaren.

 

Juist discussies en conflicten die met een geloofsovertuiging te maken hebben op grond van een bepaalde uitleg van de Bijbel, zorgen ervoor dat de problematiek vaak diepe emoties oproept en dat standpunten zich verharden.

 

Goedbedoelende mensen, vaak de plaatselijke dominee die hiervoor niet is opgeleid, gaan vervolgens proberen deze geschillen zelf op te lossen, waardoor de situatie vaak alleen maar erger wordt. Schakel liever een mediator in, die als onafhankelijke bemiddelaar ook in uw kerk van toegevoegde waarde zal zijn.

 

Andréas is naast mediator ook predikant en vanuit zijn achtergrond heel goed thuis in de christelijke denksystemen. Dat helpt enorm in het aanpakken van het kerkelijke conflict. Kom je er samen niet meer uit? De christelijke gemeente is tè waardevol om in onenigheid door te leven. Neem gerust contact met ons op, we helpen ook jullie gemeente graag verder!

Partners

Vraag bemiddeling

Als het duidelijk is geworden dat je er samen niet uitkomt is het van belang om snel hulp te vragen. Wij bieden je aan om te bemiddelen in het conflict.

Neem contact op