Scheiden in één dag

Scheiden in één dag, is dat mogelijk?

Ja, dat kan. In bepaalde situaties kan het wenselijk zijn om snel te handelen. Er komt wel het één en ander bij kijken en het is niet voor iedereen weggelegd. Er gelden dan ook bepaalde voorwaarden om in één dag te kunnen scheiden.

Als eenmaal het besluit genomen is om te gaan scheiden, willen veel mensen de scheiding het liefst zo snel mogelijk regelen. Ook al is dat heel begrijpelijk, in niet alle gevallen is het verstandig je scheiding ‘af te raffelen’. Er komen veel emoties bij kijken en er moet gewoon veel geregeld worden. Dat heeft tijd nodig; tijd om te verwerken, tijd om elkaar te leren loslaten, tijd om alles goed te regelen. Het beste is dan ook om jezelf (en je aanstaande ex-partner) de tijd te geven en het ‘normale’ mediationproces te volgen waarvoor je enkele weken uittrekt.

Snel handelen is soms gewenst

Toch zijn niet alle mensen hetzelfde en kunnen de omstandigheden dusdanig zijn, dat snel handelen gewenst is. Stel, je hebt een huis gekocht en de hypotheekadviseur heeft heel snel een convenant nodig omdat de rente aan het stijgen is…. Of het gaat écht niet meer thuis, de spanningen lopen teveel op en het is voor iedereen beter dat de scheiding er snel doorheen is. Ook herinner ik me een situatie waarbij iemand in het buitenland in haar eentje een groot huis moest zien te bekostigen; ze dreigde financieel vast te lopen: er moest snel wat geregeld worden…

Voor zulk soort situaties heeft ACG Mediation de optie ‘Scheiden in één dag’ geïntroduceerd. We bieden dit aan als een pakket, waarbij Andréas de hele dag voor jullie vrij maakt om de scheiding te regelen. We beginnen ’s morgens vroeg en normaliter worden alle documenten kant en klaar het einde van de dag verzonden naar de advocaat en van daaruit naar de Rechtbank. Met behoud van kwaliteit!

U zult begrijpen dat hier heel wat voor komt kijken. Daarom zijn er ook voorwaarden verbonden aan deze optie. Denkt u in aanmerking te komen voor de optie ‘Scheiden in één dag’? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden en de voorwaarden.

Partners

Hoe is jouw situatie?

Wil je meer weten over wat ACG Mediation je kan bieden? Of gewoon behoefte om eerst eens goed van je af te praten? Neem gerust contact op, dan praten we samen jouw situatie en wensen door.

Neem contact op!